sunnuntai 12. elokuuta 2012

Viidenpippurin pihvit ja pinaattimuhennos





Naudan sisäfilee.. Tuo kallein ja niin haluttu ruhonosa... Täydellisen muotoiset ja mureat pihvit, jotka vievät kielen mennessään... Tulikohan jo tarpeeksi superlatiiveja... 


Viidenpippurin pihvit ja pinaattimuhennos (2:lle)


n. 400 g naudan sisäfilettä
150 g pakastepinaattia
2 dl kuohukermaa
1 rkl balsamicoa
1 porkkana
Lehtikaalia
Kokonaisia musta-, valko-, rose-, viher- ja maustepippureita
Suolaa
Oliiviöljyä

Nosta liha huoneenlämpöön noin 2 tuntia ennen valmistusta. Leikkaa pihveiksi ja nuiji hieman nyrkillä oikeaan kokoon. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi. Pyöräytä pihvien sivut murskassa. Kaada kattilaan kerma ja pinaatti. Keittele midolla lämmöllä kunnes noin puolet nestemäärästä on jäljellä ja muhennos on mukavan paksua. Mausta suolalla ja pippurilla. Sivele pihvien pintaan hieman oliiviöljyä ja paista pinnat kiinni. Loppukypsennys 200 asteisessa uunissa. Kun mittari näyttää 65 astetta, nosta pihvit vetäytymään. Suikaloi porkkana ja lehtikaali. Mausta balsamicolla. Lusikoi muhennosta lautasen pohjalle ja nosta pihvi muhennokseen. Koristele porkkana-lehtikaali salaatilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti