lauantai 27. heinäkuuta 2013

Hampurilaissämpylät



Tulipas leipastua sämpylätkin illan hamppuurialais pirskeisiin... Ohjeen löysin sisaret keittiössä blogista... Maito unohtui kyllä kaikessa hötäkässä, mutta hyviä tulee silti... Julmetun pitkä aika menee valmistaessa, mutta eivätpä olekaan perinteisiä "pesäpallo" sämpylöitä..

Hampurilaissämpylät (8-10 kpl)


8 dl vehnäjauhoja
2 dl lämmintä vettä
1 pss kuivahiivaa
2 kananmunaa
2 rkl sokeria
2 tl suolaa
3 rkl voita
Seesaminsiemeniä
Voiteluun kananmunaa

Yhdistä 42 asteinen vesi, kuivahiiva ja sokeri. Vatkaa kananmunat kevyesti. Sekoita jauhot ja suola sekä nypi sekaan voi. Lisää vesi ja vatkatut munat. Sekoita taikinaksi ja vaivaa kunnes saat sileän koostumuksen taikinaan. Kohota liinan alla vedottomassa paikassa parisen tuntia. Pyörittele littanoiksi palloiksi leivinpaperille ja anna kohota jälleen liinan alla pari tuntia. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Itselläni sattui kaapissa olemaan vain mustia seesaminsiemeniä, joten käytin niitä... Mukavan kontrastin niistä saakin...

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti