lauantai 20. heinäkuuta 2013

Pihvin paistaminen one-o-one


Nälkä. Mikä ihana tekosyy. Pihvi. Tuo maailman helpoin ja arvostetuin ruokalaji. Härän sisäfilee tuo pihvien Rolls Royce vaatii vain lievän maustamisen ja hetken kypsytyksen pannulla tai parilalla. Oma mielipiteeni on että mitä "verisempi" sen parempi. Tällä kertaa valmistin pihvit grillin parilalla. 
Nosta liha huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen valmistusta, mielellään kahta tuntia ennen. Leikkaa fileestä 3-4 sentin vahvuisia pihvejä ja painele niitä hieman kasaan. Sekoita lautasella hienoa merisuolaa ja mustapippuria. Halutessasi voi silputa sekaan hieman tuoretta rosmariinia, kuten minä tein tällä kertaa. "pippuroi" pihvien sivut ja hiero paistopintoihin hieman oliiviöljyä.

Kuumenna pannu tai grilli. Tällä kertaa tein kolme eri esimerkki kypsyyttä. Medium, medium-rare ja rare. Näistä viimeisenä mainittu on oma ehdoton suosikkini. Kypsytin pihvit aikamääreissä 6, 3 ja 1,5 minuuttia per puoli. Ensimmäisen ollessa medium, toisen medium-rare ja viimeisen ja omasta mielestäni parhaimman eli rare kypsyysasteen sisukka. Jos välttämättä haluat tylsää "well-done" pihviä paista pari minuuttia enemmän per puoli. Nosta pihvit vetäytymään folioon noin viideksi minuutiksi, muuten leikatessa lihasneste valtaa lautasesi.

Medium

Medium-rare

Rare

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti