torstai 26. kesäkuuta 2014

Kalaburger


Jälleen on burgerin aika! Sain roppakaupalla kalaa. Haukia, särkiä, säynäviä ja ahvenia. Ajatus syntyi kuin ammuttuna... Burgeria... Kalaburgerin tekoon siis... Fileoin kalat ja valmiita fileitä sain noin parin kilon edestä. Puolet pakastin myöhempää käyttöä varten. Toisen kilon jauhoin lihamyllyssä ja samaan syssyyn yhden punasipulin.

Jauhetun kalan sekaan lisäsin pari munaa, desin verran kermaa, puoli desiä korppujauhoja, ruokalusikallisen kuivattua tilliä, yhden sitruunan mehun sekä suolaa ja mustapippuria. Mureketaikinan nostin turpoamaan jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Pannu kuumaksi ja reilu nokare voita sulamaan. Muottia hyväksi käyttäen sain pihveistä tasakokoisia. Paistelin pihvit keskilämmöllä kypsiksi.

Sämpylöiksi valikoitui valmiit ruissämpylät. Pikainen lämmitys leiville ja pohjalle ketsuppi ja jäävuorisalaatti. Seuraavaksi muheva kalamurekepihvi. Vielä punasipuli viipaleita, tillillä maustettua aiolia ja herneenversoja.

2 kommenttia:

  1. Hauesta tulee parhaat kalapullat ja -pihvit. Harmi, etten enää saa haukea mistään. Mato-onkeenkaan ei ryökäleet ole tarttuneet.

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin uistinta uittamaan :)

    VastaaPoista