tiistai 10. kesäkuuta 2014

Possua viinissä Rodoksella


Käväisin Rodoksen kaupungissa paikallisen lihakauppiaan pakeilla. Tarkoitukseni oli hommata lammasta, mutta kylkiluullinen lampaanliha ei minimalistiseen keittiöön oikein passanut, joten päädyin porsaanlihaan. Kauppias leikkasi suuresta ruhonosasta palasen, jossa näyttäisi olevan ulkofileetä ja selkälihoja. Täällä niitä ei perata rasvattomiksi ja mitäänsanomattomiksi lihakimpaleiksi. Rasvasta ja sidekudoksestahan se paras maku tulee, jos luita ei lasketa.








Paloittelin lihan suurehkoiksi paloiksi. Viipaloin pari isoa punasipuli ja 4 tuoretta valkosipulinkynttä. Kattilan pohjalle reilusti hyvää oliiviöljyä ja lihat ruskistumaan. Lihojen otettua väriä heilautin joukkoon sipulit ja jatkoin freesaamista. Mausteiksi suolaa ja paikallista mausteseosta ( Hieman grillimausteinen tuoksu). Lisäksi vielä kuivattua timjamia noin ruokalusikallinen, puolen sitruunanmehu ja reilu nippu tuoretta lehtipersiljaa. Kun mausteet ovat hieman avautuneet on aika kaataa noin puoli litraa punaviiniä kattilaan. Annetaan hautua noin tunnin verran ja nautitaan maalaisleivän kera.







 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti