maanantai 30. kesäkuuta 2014

Kermassa haudutettua mustaamakkaraa


Mervin mustasta on moneen. Yleensähän perinneherkku joko paistetaan pannulla tai uunissa ja nautitaan puolukkasoseen kera. Tampesterilainen perinnemutka sai lievän käsittelyn Soppa Hommia keittiössä... Veistelin yhden menopaluun viipaleiksi, sulatin reilun nokareen voita pannulla ja mustat tirisemään... Uudet perunat porisemaan ja siivutin yhden punasipulin... Hetken aikaa mustia kärryyteltyäni nakkasin sekaan punasipulisiivut ja annoin niiden kuullottoa makkaroiden loisteessa. Maustoin mustapippurilla ja kuivatulla salvialla. Sekaan vielä noin desin verran kuohukermaa ja annoin annokseni redusoitua kunnes perunat olivat valmiit. Lautaselle vielä pakollinen puolukkasurvos ja nauttimaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti