lauantai 18. tammikuuta 2014

Hevospurilainen eli "Hestburger"


Edellisessä burger päivityksessä kirjoittelin hampurilaisten synnyinmaahan matkustamisesta. Tänään päätin tehdä vähintään yhden burger postauksen kuukaudessa. Siis vähintään. Eli ainakin 12 burgeria makustelemme tänä vuonna. 

Oulussa pyörähdyksen aikana tuli piipahdettua legendaarisessa makkarakaupassa. Harvoin tarjolla oleva hevosen jauheliha oli laitettu lihatiskiin ja hintalappukin oli erittäin vetovoimainen 7,95 € / Kg.

Pihvitaikinaan laitoin pelkästään hevosta, suolaa ja mustapippuria. Morttelissa jauhoin pinjan siemeniä, pinaattia ja hyvää oliiviöljyä. Hankin tällä kertaa myös valmiit artesaani sämpylät. Lisäksi pihvin päälle herkkutatteja. Kuivatut tatit liotin pienessä määrässä vettä. Tatit laitoin pannulle nesteen kera ja haihdutin nesteen pois, jonka jälkeen nokare voita perään. Hetken paistelun jälkeen maustoin suolalla ja pippurilla. Sämpylän puolikkaat pyöräytin samalla pannulla. Kokoa järjestyksessä: Ketsuppi leivälle. Jääsalaatti ja tomaatti viipaleet. Pihvi. Paistetut tatit. Pinaattipesto ja sämpylän toinen osa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti