sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Sunnuntaibrunssi omeletti



Sunnuntain aamiainen vaihtui salamana brunssiksi kelloa katsoessani. Kello kohta puoli yksi eikä aamusta enää siis tietoakaan. Munakas on näppärä tapa kerätä yhteen jääkaapin antimet, joista muodostuu mitä herkullisin tapa herätä uuteen päivään. 

Rikoin kulhoon viisi kappaletta munia, lorauksen kermaa ja maustoin savupaprikajauheella, pippurilla ja Heikkilän yrttitilan yrttisuolalla. Siivutin eri värisiä paprikoita ja yhden keltasipulin. Loraus hyvää kreetalaista oliiviöljyä pannulle ja levy keskilämmölle. Kuullotin paprikoita ja sipulia hetkisen ja puristin sekaan yhden valkosipulin kynnen. Tovin kuulloteltuani nakkasin sekaan kourallisen tuoretta pinaattia ja sekoittelen sen aikaa, että pinaatit "nahistuivat" sekaan. Vispasin munamassan ja kaadoin pannulle vihannesten päälle. Kansi omeletin ylle, lämpöä pienemmälle ja odotelemaan että seos hyytyy. Päälle vuoleskelin vielä parmesan lastuja. Tällä pärjääkin pitkälle iltapäivään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti