sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Juuresrieskat




Lounaalta jäi yli hieman peruna-lanttu pyreetä. Rippeistä loihdittiin juuresrieskoja. Periaatteessa ei ole väliä mitä juureksia muusiin käyttää. Tähän mennessä kaikki kombinaatiot ovat toimineet hyvin. Voit käyttää bataattia, lanttua, porkkanaa tai vaikkapa palsternakkaa perunan kera tai ilman.

Taikina valmistuu sillä aikaa kun uuni kuumenee 275 asteeseen. Sekoita 5 desiin kylmää muusia yksi kananmuna ja noin 3,5 dl ohrajauhoja sekä teelusikallinen suolaa. Sekoita taikinaksi ja muotoile leivinpaperin päälle noin ½ cm paksuiksi rieskoiksi. Painene haarukalla kuviot leipien pintaan. Paista keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti