sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Tomaattinen papusoppa




Tätä soppaa on meidän perheessä keitelty useampaan otteeseen. Alunperin bongasin ohjeen hesarin ruokapalstalta. Erittäin hyvää,täyttävää ja kaiken lisäksi vielä edullista. Soveltuu alku- että pääruoaksi. Raaka-aine valintoihin kannattaa satsata. Ero on suuri jos valitsee huonon tomaattimurskan tai papu säilykkeen. Itse käytin tomaattimurskana Mutti merkkistä ja papuina Suman luomu papuja.


Tomaattinen papusoppa (4:lle)


1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa
1 sipuli
1 tl curry mausteseosta
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua inkivääriä
Ripaus chiliä
½ tl rakuunaa
1 dl kuohukermaa
Oliiviöljyä


Silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää joukkoon mausteet ja kuullottele vielä hetki avataksesi mausteitten maut. Lisää tomaattimurska ja kun kiehahtanut soseuta sauvasekoitinta hyväksi käyttäen. Lisää sitten pavut ja kuumenna kiehumispisteeseen. Viimeistele keitto desillä kuohukermaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti