lauantai 11. tammikuuta 2014

Savuviski burgerVuosi 2014 aloitetaan burgerilla. Ajatus siitä, että raijaisi ruhonsa loppuvuodesta jälleen uudelle mantereelle rapakon taakse sai avaamaan man vs. food linkkejä melko urakalla. Mitä ihanuuksia siellä ovat keksineetkään ja missä niistä kulttimaineen saavuttaneista ruokapaikoista tulisimme vierailemaan. Siihen asti on tyytyminen oman keittiön tuotoksiin. Ja mikä olisikaan amerikkalaisempaa kuin hampurilainen. 

Aloitin jauhamalla kilon verran naudan lapaa. Toki esim. kulmapaistikin käy vallan mainiosti. Jauhelihan maustoin rouhitulla mustapippurilla, suolalla ja sekaan kippasin vielä 2 rkl savuisaa mallasviskiä.

Naudan lapaa

Taikinasta muotoilin neljä suurta pihviä noin neljänneskilon painoisia. Grillipannu kuumaksi ja pihvit tirisemään. Odotellessa valmistin chipotlemajon eli sekoitin majoneesin ja La Costenan valmistamaa chipotle salsaa. Leikoin jäävuorisalaatin pieneksi ja viipaloin Jarlsberg juuston ja hass avokadot odottamaan vuoroansa. Maissijauhoista, suolasta ja vedestä tekaisin taikinan, joista painelin ohuita lättyjä, jotka leikoin kolmion mallisiksi. Leivinpaperin päälle ja pieni penslaus öljyllä ennen 200 asteiseen uuniin laittoa. Ja tovin kuluttua oli valmiina itsetehtyjä nachoja.

Norjalaista Jarlsberg juustoa

Pihvien kääntö ja hetken päästä jarlsberg viipaleet pihvien päälle sulamaan. Toisella pannulla lämmäytin sämpylät. Aloitin sivelemällä alemmalle sämpylälle Levi Rootsin Reaggae ketsuppia joka sisältää hieman scotch bonnet chiliä. Päälle silputtua jäävuorisalaattia ja sitten on tullut aika nostaa mehevä mediumiksi luonnollisesti paistettu pihvi alustalleen. Avokado viipaleet pihvin päälle ja sievoinen valelu chipotlemajoneesilla. Kansi kiinni, tikku keskelle ja nauttimaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti