lauantai 1. maaliskuuta 2014

Kotikutoinen Hot-Dog






Kevätmarkkinat piipahtivat paikkakunnallamme. Pari kappaletta allekirjoittaneen lempivaunuja eli Kivikylän ja Maalahden makkara-autot joutuivat välittömän mielenkiintoni kohteeksi. Näistä tarttuikin mukaan painavahkot kassilliset erinäköisiä lihajalosteita, kuten kyrönmakkaraa. Tarkoituksena oli tehdä kyrönmakkara burgeria, mutta jotenkin, kuin ihmeen kaupalla se hävisi parempiin suihin vauhdilla. Sutelan myllyn kojusta ostin myös laadukkaita hiivaleipä- ja sämpyläjauhoja.





Oli siis aika tehdä Plan-b. Koska nakit joita kivikylän autosta ostin olivat aivan liian pieniä hodari tarkoitukseen päätin hakea pirkkamallin krakovanmakkaraa, jotka saisivat olla hodari idean sydän. Sutelan mylyn sämpyläjauhoista tekaisin taikinan hot-dog sämpylöilleni.

Hot-dog sämpylät (4 kpl)

5 dl sämpyläjauhoja
2 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
½ oliiviöljyä
Voiteluun kananmuna
Unikonsiemeniä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lämmitä maito 42 asteiseksi. Sekoita kaikki keskenään ja vaivaa taikinaksi noin 15 minuuttia. Anna taikinan kohota liinan alla noin puolituntia. Leivo taikinasta 4 noin 12 sentin mittaista hodarisämpylää. Kohota uunipellillä liinalla peiteltynä noin 2 tuntia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sämpylät vispatulla kananmunalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä. Samalla ohjeella syntyvät myös burgersämpylät.

Lisukkeeksi tein marinoitua punasipulia. Lämmitä ½ desiä punaviinietikkaa ja liuota siihen pari ruokalusikallista sokeria ja teelusikallinen suolaa. Viipaloi punasipuli ja sekoita etikkaseokseen. Lisää vielä puolisen desiä oliiviöljyä ja anna tekeytyä jääkaapissa ainakin pari tuntia.





Makkarat paistelin pannulla miedolla lämmöllä. Sämpylöiden leikkuu pinnoille levitin ketsupin. Seuraavaksi sekaan makkara. Päälle amerikansinappia ja marinoitua punasipulia. Lisäksi valkosipulilla maustettua ranskankermaa ja cheddar raastetta. Tämän koko komeuden kyytipojaksi valikoitui mitäänsanomaton jääkaappikylmä Wisconsilainen Miller.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti