lauantai 15. maaliskuuta 2014

Seesamilohi


Kalaa oli toivelistalla lauantain luonaaksi. Palasen norjalaista kipaisin kalatiskiltä muiden ostoksien lomaan. Seesaminsiemen pussi joka on keittiötasoni nurkassa kököttänyt muutaman viikon antoi tämänkertaisen älynväläyksen. Lohesta suomustinraudalla suomut irti ja lohi marinointipussiin. Marinadiksi sekoittelin ruokalusikallisen ruokosokeria, 2 rkl ketjap manisia eli makeaa indonesialaista soijakastiketta ja 2 rkl osterikastiketta. Marinointiaika noin 2 tuntia.

Parin tunnin kuluttua lohi pussista pois ja pyyhin ylimääräiset marinadit pois talouspaperilla. Päälle tahmaiseen pintaa seesaminsiemenet. Oliiviöljyä pannulle ja lohi paistumaan nahkapuoli alaspäin. Käännä lopuksi vielä seesampuoli ottamaan väriä pannulta.

Lisukkeeksi höyrytin parsakaalta. Maustoin suolalla ja pippurilla sekä höyrytyskoriin laitoin sitruunan tuomaan raikkautta.

1 kommentti:

 1. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa reseptejä monilta suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

  VastaaPoista