tiistai 18. maaliskuuta 2014

Nakkistroganoff






Minulta on aina tietyin väliajoin kyselty, miksi en tee "normaalia" ruokaa. Teenhän minä niitäkin. Tottakai. Pistetään yksi sitten tännekin. Yleensähän olen pyrkinyt virittämään ns. "kouluruoat". Nyt tehdään päinvastoin ja valmistetaan stoganoff nakeista kuin vanhaan hyvään aikaan.

Suosikki nakkimakkaroitani hankin paketillisen eli Kivikylän wanhanajan nakkeja. Yksi kappaletta maustekurkkua mukaan. Unohtumatta sipulia ja pikku purkkia tomaattipyreetä. Mausteiksi riittä soija kastike ja mustapippuri toki suolaa unohtamatta. Ruskeaan kastikkeeseen vielä vehnäjauhoja ja voita.






Aloita sulattamalla kunnon nokare voita pannulla. Siivuta nakit ja paistele voissa hetkinen. Silppua sipuli ja lisää sekaan kuullottumaan. Lisää noin ½ desin verran vehnäjauhoja ja ruskista niitä nakkien ja sipulin kanssa kunnes saavat hieman väriä. Lisää joukkoon noin 4 desin verran vettä ja tomaattipyree. Mausta soijakastikkeella ja mustapippurilla.

Tarjoa perunamuusin, suolakurkkujen ja punajuurisalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti