lauantai 1. helmikuuta 2014

Tahmakanaa



Idean sain erään facebookin ruokaryhmän seinältä, jossa oli linkki suolaa & hunajaa blogin ohjeeseen. Hyvinkin yksinkertainen resepti. Vie aikaa kuitenkin hieman, kun ottaa lukuun lihan marinoimisen. Toki sticky ricea eka kertaa väsänneenä, voin todeta että on se erikoinen riisilaji. Ainakaan paketin valmistusohjeeseen ei ollut mitään luottamista. Hyvin se onnistui kuitenkin.



Alkuun irroitin maustamattomista kanankoivista (3kpl) lihat erilleen ja valmistin marinadin lihoille.

Marinadi:

3 valkosipulin kynttä
Hieman tuoretta inkivääriä
1/4 dl tummaa ruokosokeria
1/4 dl öljyä
1/4 dl luomu soijaa
3 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl osterikastiketta
2 rkl ketjap manisia ( Indonesialainen makea soijakastike)

Silppusin valkosipulin ja inkiväärin karkeasti veitsellä ja sekoitin muut ainekset mukaan. Kanat pussiin ja liemi päälle. Muutaman tunnin antaa marinoitua niin hyvä tulee.


Valuta marinadi kattilaan ja nostele lihat leivinpaperilla vuoratulle pellille. Lämmitä uuni 200 ja lihat hetkiseksi uuniin. Tällä välin keittele kokoon marinadia, kunnes se paksuuntuu. Nosta lihat uunista noin kymmenen minuutin jälkeen ja sivele kokoon keitetyllä marinadilla. Takaisin uuniin vielä kymmeneksi minuutiksi. Pidennä aikaa jos käytät luullista kanaa. Koivista irti leikatut ohuet palaset kypsyvät nopeasti.

Ripottele kanojen päälle seesaminsiemeniä samantien kun olet ne uunista pois ottanut, niin tarttuvatkin vielä pintaan. Annokset kruunaa tuore chili, korianteri ja kevätsipuli.





Ruokajuoman virkaa toimitti tällä kertaa yhdysvaltalainen paljon kehuja kerännyt hedelmäinen kung fu girl riesling. Todella on viini kehunsa ansainnut varsinkin hinta/laatu suhteessa. Suomen monopolihinta on viidentoista euron paikkeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti