maanantai 23. heinäkuuta 2012

Juustoinen lohikeitto





Perämeren lohta saa nyt sikahalvalla, koska osa kauppiaista on laittanut sen boikottiin. Tämä johtuu luonnonsuojeluliiton suosituksista. Minä viittaan kintaalla näille suosituksille ja ostan alihintaisen mehevän kalan tuoreena suoraan kalastajilta. Perämeren lohessa on erittäin intensiivinen maku, toisin kuin kasvatetussa ja vähintään viikon vakuumissa loikoilleessa norjan serkussaan.


Juustoinen lohikeitto (6:lle)


n. 700 g lohifileetä
n. 10 keskikokoista kiinteämaltoista perunaa
1 sipuli
1 ptk koskenlaskija voimakasta
10 kokonaista valkopippuria
1 L kalalientä (joko perkeistä keitettyä tai luomufondista valmistettua)
5 dl maitoa
1 laakerinlehti
½ tl fenkolin siemeniä
Tilliä
Ruohosipulia

Kuori ja kuutioi sipuli sekä perunat. Kuutioi kala. Keitä peruna- ja sipulikuutioita kalaliemessä mausteiden keran noin 15 minuuttia. Lisää maito ja koskenlaskija juusto. Keitä hetki jotta juusto sulaa liemen joukkoon. Lisää Paloiteltu lohi, tilli ja ruohosipuli. Kiehauta ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti