lauantai 14. heinäkuuta 2012

Vasikkaa vietnamilaisittain



Alunperin iltasanomien sunnuntai liitteessä julkaistu Tomi Björckin resepti sai veden herahtamaan kielelle. En ole koskaan aikaisemmin tehnyt aasilaistyyppistä ruokaa, jossa liha haudutetaan pitkään liemessä. Liha imee liemestä rutosti makua samalla kun hautuu mehevän mureaksi. Tästä tuli todella hyvää ja sitä tullaan meidän huushollissa tekemään useampia kertoja jatkossakin.  Ainoa ainesosa mitä en onnistunut löytämään oli mustariisiviinietikka, joten tilalle lorautin tavallista vaaleaa riisiviinietikkaa.

Vasikkaa vietnamilaisittain (4:lle)


500-600g vasikan sisäpaistia

Liemi

4 valkosipulinkynttä
1 pala inkivääriä
3 korianterinjuurta (saa etnisistä ruokakaupoista)
4 valkopippuria
1 punasipuli
½ dl sokeria
1 ½ dl osterikastiketta
2 dl mustariisiviinietikkaa
2 dl sherryä
1 L vettä
2 dl öljyä

Hot & sour salaatti

3 rkl limemehua
3 rkl kalakastiketta
Hieman chilipulveria
2 dl ituja
1 kevätsipuli
1 pnt minttua
1 chili

Aloita liemen valmistuksella. Murskaa valkosipulit, punasipuli, inkivääri, korianterinjuuret ja valkopippurit. Aja blenderillä mäskiksi. Kuumenna kattilassa 2 dl öljyä ja kuullota vihannesmäski kullanruskeaksi. Lisää sokeri kattilaan loppujen nesteiden kera ja kiehauta. Lämmitä öljyä paistinpannulla ja paista lihasta pinnat kiinni. Laita liha syvään uunivuokaan ja kaada päälle haudutusliemi. Peitä foliolla ja anna hautua 150 asteisessa uunissa kolmisen tuntia.

Viipaloi salaatin ainekset mahdollisimman ohuiksi suikaleiksi. Nypi mintut ja yhdistä idut ja loput raaka-aineet kulhossa salaatiksi.

Nosta hautunut paisti lautaselle vetäytymään. Siivilöi haudutusneste ja keitä kokoon kunnes noin neljäsosa on jäljellä. Leikkaa paisti neljään osaan. Nostele palat liemeen lämpeämään pariksi minuutiksi. Aseta paistipala keittolautasen pohjalle. Kaada lientä lautaselle ja annostele salaati lihan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti