perjantai 6. heinäkuuta 2012

Nokkosminestrone




Tunnetuin villiyrttimme nokkonen löysi paikkansa tällä kertaa minestronesta. Paljon rautaa ja C-vitamiinia sisältävä nokkonen kannattaa kerätä aurinkoisena päivänä, jolloin nitraattipitoisuus on pienempi. Kerää vain ylimmät lehdet ja vältä keruuta kompostikasojen läheisyydestä, joissa typpipitoinen maa lisää kasvin nitraattipitoisuutta huomattavasti. Voit myös kuivata tai pakastaa lehtiä talven varalle.

Nokkosminestrone ( 6:lle )



2 Porkkanaa
2 Lehtisellerin vartta
2 tlk tomaattimurskaa
2 valkosipulin kynttä 
1 iso keltasipuli
1 pkt pekonia
1 Pieni kesäkurpitsa
1 nippu basilikaa
1 l kasvislientä
1 tlk vihreitä papuja
100 g pakasteherneitä
1 dl spagettia lyhennettynä
Reilu kourallinen tuoreita nokkosia
Pecorino juustoa
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Laakerinlehti


Ryöppää nokkoset. Helpoiten se onnistuu laittamalla lehdet syvälle lautaselle, jossa on tilkka vettä. Kääri kelmuun ja kuumenna mikrossa puolisen minuuttia. Kuutioi sipulit, porkkanat ja sellerit. Irrota lehdet basilikan varsista myöhempää käyttöä varten. Silppua varret. Siivuta pekoni pieneksi. Kuumenna haudutuspannulla reilu loraus oliiviöljyä. Lisää pekoni, sipulit, porkkanat ja sellerit. Kuumenna pienellä lämmöllä kannen alla noin vartin verran, jotta vihannekset pehmenevät. Kuumenna kattilassa kasvinliemi ja tomaattimurska. Mausta murskatulla laakerinlehdellä, suolalla ja pippurilla. Lisää vihannekset pannulta. Kuutioi kesäkurpitsa ja lisää kattilaan papujen ja herneiden kera. Lisää spagetti ja keitä noin 7 minuuttia. Silppua basilikan ja nokkosen lehdet ja lisää keittoon. Tarjoile oliiviöljyn ja pecorinon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti