lauantai 14. heinäkuuta 2012

Kolmen juuston lasagne





Tämä meillä kohtuullisen usein viikonloppuisin laitettava ateria tuo ensikädessä mieleen Irving Berlinin vuonna 1935 säveltämän cheek to cheek kappaleen alku sanat "Heaven, I'm in heaven, and my heart beats so that I can hardly speak..." Eipäs sitä enempää pysty kommentoimaan...

Kolmen juuston lasagne (6:lle)


Lasagne levyjä
200g vuohenjuustoa
125 g buffalonmaito mozzarellaa
150 g goudaa raastettuna

Jauhelihakastike

400 g  naudan jauhelihaa
2  herkkusientä
1 prk tomaattmurskaa
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
3 rkl soijakastiketta
1 rkl paprikajauhetta
1 rkl vasikanfondia
1 tl rouhittua mustapippuria
½ tl jauhettua valkopippuria
1 tl suolaa
1 pnt tuoretta oreganoa
½ pnt tuoretta basilikaa

Kuumenna jauheliha pannussa. Anna ruskistua kunnolla ennenkuin alat pilkkomaan jauheliha "kuutiota". Pilko jauheliha ja lisää sekaan kuutioidut sienet ja punasipuli. Kypsennä hetkinen, lisää vehnäjauho ja perään myös vesi. Lisää soijakastike, fondi ja kuivat mausteet tomaattimurskan kanssa. Silppua lopuksi yrtit ja lisää kastikkeen joukkoon.

Bechamelkastike

n. ½ dl oliiviöljyä
1 dl vehnäjauhoja
1 litra punaistamaitoa
suolaa
muskottipähkinää

Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää vehnäjauho ja sekoita. Lisää maito hiljalleen kokoajan sekoittaen. Mausta suolalla ja jauhetulla muskotilla.

Lisää vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja peitä lasagnelevyillä. Toiseen kerrokseen jauhelihakastiketta, puolet vuohenjuustosta ja puolet mozzarellasta. Päälle 1/4 osa bechamelia ja sitten uusi kerros lasagnelevyjä. Täytä uusi kerros samoin kuin toinen. Lasagne levyt ylle ja loput bechamelkastikkeesta. Kuoruta gouda raastella. Kypsennä 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti