sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Tex-mex lasagne





Chilinkasvatus harrastus on siitäkin hyvä että lähes tulkoon aina on saatavilla laadukkaita ja tuoreita chilejä monina eri lajikkeina. Toki marketeistakin saa nykyään monesti muutakin kuin vain punaisia "hollannin" chilejä. Keskon citymarket ketju myy useassa myymälässään suomalaisia Fatalii firman tuotteita, joiden makumaailma ja tulisuusaste on aivan eri sfääreissä hollannin mietoon palkoon verrattuna.


Tex-mex lasagne (6:lle)


Lasagne levyjä
400 g naudan paistijauhelihaa
150 g smetanaa
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 punainen habanero
1 punainen paprika
1 tlk tomaatimurskaa
4 dl vettä
3 rkl soijaa
1 tlk jalapenoja (itse suosin la preferidan kokonaisia)
½ pnt minttua
1 rkl paprikajauhetta
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia
2 rkl vehnäjauhoja
150 g juustoraastetta


Ruskista jauheliha. Silppua sipulit, habanero ja paprika. Halkaise jalapenot pitkittäin ja lisää muiden kasvisten kanssa pannulle kuullottumaan. Kääntele vehnäjauho seoksen joukkoon ja lisää vesi sekä tomaattimurska. Keittele hetki ja lisää mausteet ja smetana. Nypi minttu kastikkeeseen.


Bechamel


8 dl maitoa
1 dl jauhoja
50 g voita
suolaa
valkopippuria
juustokuminaa

Kuumenna rasva kattilassa sekoita jauhot joukkoon. Lisää maitoa kokoajan vatkaten. Sekoita kunnes kiehahtaa ja sakenee. mausta.


Annostele jauhelihakastiketta vuoan pohjalle. Lisää kerros lasagne levyjä. Toiseen kerrokseen jauhelihakastiketta ja hieman bechamelia. Jatka näin kunnes kastikkeet alkavat olla lopussa. Viimeiseen kerrokseen kumoa vain bechamelia ja päälle juustoraaste. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna vetäytyä kunnolla, ainakin 20 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti