sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Ankkaburger


Burgeri kuukaudessa sarjamme helmikuun vedos. Sämpylät leivomme itse. Väliin aasiaan vivahtavaa ankanrintaa.

Sämpylöihin tarvitset:

4 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 dl maitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
Vajaa ½ dl oliiviöljyä
Voiteluun munaa ja vettä.
Päälle seesamin- ja unikonsiemeniä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja lisää kulhoon. Vielä muna ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Jätä kulhoon kohoamaan lämpimään paikkaan noin tunniksi. Pyöräytä taikinasta 4 sämpylää ja jätä ne kohoamaan uunipellille liinan alle vielä toiseksi tunniksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vispaa munan rakenne rikki ja lisää tilkka vettä. Voitele sämpylät munalla ja ripottele päälle seesamin- ja unikonsiemeniä.

Nosta ankanrinta leikkuulaudalle ja viiltele rasvatäkkiin ristikkokuvio. Valmista marinadi.

Marinadi ankalle

1 tl tamarindi tahnaa
1 tl osterikastiketta.
2 rkl riisiviini etikkaa
2 rkl ketjap manis soijakastiketta
Pala tuoretta inkivääriä silputtuna
1 punainen chili silputtuna

Sekoita marinadin ainekset ja marinoi ankanrintaa huoneenlämmössä tunnin ajan. Valuta marinadi pois ja kuiva filee talouspaperilla. Aseta kuivalle ja kylmälle pannulle rasvapuoli alaspäin. Paista keskilämmöllä kunnes rasvatäkinpuoli on paistunut rapsakaksi. Käännä filee, aseta kansi päälle ja jatka paistamista noin viitisen minuuttia. Nosta leikkuulaudalle vetäytymän hetkeksi ennen viipalointia.

Kastikkeen burgerille saat sekoittamalla ranskankermaan hieman silputtua korianteria, kurkumaa ja cayennepippuria.

Voitele sämpylän puolikkaat kastikkeella. Revi päälle hieman tammenlehtisalaattia ja aseta kolme viipaletta ankan rintaa lehtien päälle. Viipaloi päälle kevätsipua ja hieman chiliä. Lusikoi vielä hieman kastiketta päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti