keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Ramen keitto



Viime vuoden kuumimpiin ruokatrendeihin kuuluneen ramen keiton salaisuus piilee itsevalmistetussa kanaliemessä. Ennen kaikkea edullinen ja erittäin maukas keitto syntyy loppupeleissä aika helposti. Aikaa se toki vie liemen keittelyn takia hieman, mutta asenteella rakkaudesta ruokaan sitä jaksaa odottaa.



Irroita broilerista fileet sekä siivet että koivet. Laita kanan ranka kattilaan ja kaada pari litraa vettä päälle. Pilko sekaan yksi porkkana, punainen chili ja sipuli. Lisää myös noin 4 rkl misotahnaa sekä ruokalusikalliset miriniä ja riisiviinietikkaa. Vielä hyppysellinen suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Kuori vaahto ja hauduttele kannen alla pari tuntia. Siivilöi liemi.


Seuraavaksi laita fileet marinoitumaan ½ dl vaaleaa soijakastiketta ja pariin ruokalusikalliseen mirin kastiketta. Koivet ja siivetikin voit ympätä mukaan tai siirtää seuraavan päivän ruokaan kuten itse tein. Marinoi noin tunti. Keitä muutamat kananmunat (noin 1 kpl /annos). Keittele pari rullaa munanuudeleita (tai niitä ramen nuudeleita, en löytänyt mistään). 


Paista fileet öljyssä pannulla meheviksi. Lämmitä ramenliemi uudelleen ja ala kokoamaan annos. Liemi pohjalle, nuudelit sekaan. Halkaise munat. Revi kiinankaalesta lehdet. Ripottele raa´at siitakesienet joukkoon. Kanafileen hetken vetäydyttyä leikkaa se viipaleiksi ja nostele keiton päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti