maanantai 24. helmikuuta 2014

Kasvislasagne Jamie Oliveria myötäillen






Tätä herkullista kasvisruokaa meillä tehdään usein. Varioiden Jamien originaali reseptiä. Helppo valinta myös henkilölle, joka vannoo pelkästään liharuokien nimeen. Eilisen jäljiltä jäi vielä yksi nippu suosikkikasvistani.. parsaa... Ruokavalintani oli tällöin helppo.

Tarvitset seuraavat:

1 nippu vihreää parsaa
1 prk herneitä
4 valkosipulin kynttä
1 prk karhunlaukkaa tai nippu kevätsipulia
1 pnt minttua
4-6 sardellifileetä
½ sitruunan kuori ja mehu
500 g raejuustoa
2 dl kuohukermaa
3 dl kanalientä
100 g parmesaania
Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria

Leikkaa parsoista päät talteen myöhenpää käyttöä varten. Poista puiseva tyvi ja paloittele loppu parsa. Kuumenna oliiviöljyä pannulla ja lisää parsa sekä hienonnetut valkosipulit ja sardellifileet. Kuullottele hetki ja lisää viipaloidut karhunlaukat tai kevätsipulit herneiden kera. Silppua minttu joukkoon ja kaada pannulle kerma ja kanaliemi. Raasta joukkoon puolen sitruunan kuori ja purista myös mehu joukkoon. Lisää vielä puolet raejuustosta. Muusaa kasviksia saadakseni paksumman struktuurin. Anna hautua noin 10 minuuttia. Kokoa lasagne kerroksittain täytettä ja parmesaania. Viimeiseen kerrokseen puolet raejuustosta, jota kannattaa jatkaa hieman vedellä ja reilusti vielä parmesaania päälle. Öljyä parsan päät ja koristele niillä maukas kasvislasagne. 200 astetta ja noin 25 minuuttia.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti