sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kevät on etuajassa, eli parsaa hollandaise


Kevät on etuajassa tänä vuonna. Näkeehän sen lämpömittaria katsellessa ja ihaillen matalia kinoksia. Ruotsin puolelle ICA ketjun kauppaan parsat olivat ilmestyneet nyt jo helmikuussa. Hollantilaiset parsat suorastaan vaativat klassisen hollandaise kastikkeen seurakseen.Parsa on kyllä niin mieleinen raaka-aine kuin voi vain olla... Mieli lentää jo tulevan kesän grillausiltoihin.. Mutta nyt nautitaan parsat klassisen emulsiokastikkeen kera.

Hollandaisen tekoon varustaudut seuraavilla ainesosilla ja nyt on kyseessä kahden hengen resepti. Erottele pari kananmunan keltuaista teräskulhoon ja lisää sekaan muutama ruokalusikallinen kuivaa valkoviiniä ja ruokalusikallinen vaaleaa balsamicoa. Sulata 150 grammaa voita, ota talteen ilman heraa. Kuumenna keltuaisseosta vesihauteessa kokoajan sekoittaen. Kun seos alkaa lämmetä, lisää voisula ohuena nauhana sekaan. Mausta hyppysellisellä suolaa ja purista joukkoon puolen sitruunan mehu.

Katkaise parsoista puiseva tyvi ja kuori runko. Keitä parsoja noin nelisen minuuttia, riippuen toki parsan vahvuudesta. Paksut parsat vaativat noin kuuden minuutin kypsytyksen. Voit toki paistaa parsat myös pannulla. Koristele vielä lehtipersiljalla ja sitruunan kuorella.


Rock n´ rollin täyteisen viikonlopun kruunaa parsan kera nautittava valkoviini. Ensimmäinen ns. rokkiviini joka on oikeasti hyvää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti