keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Raikkaat silakkapihvit






Inspiraatio ruokaan löytyy välillä mitä ihmeellisimmisä paikoista tai niiden summista. Tänään olin lukenut aamulla artikkelin pohjoisen kalatilanteesta ja erään asiakkaan kanssa juttelin myös kalaruoka jutuista. Meidän perheessä syödään aivan liian vähän kalaa. Yleensä näin jonkin "lähetyksen" saaneena taas muistaa -ai niin ne merenelävät... Jokseenkin yleensä kala meillä on lohta tai siikaa... Mitä muuta? Silakka ja muikku ovat tällä hetkellä helposti saatavaa, tuoretta ja edullista. Päätin tuunana perinteiset silakkapihvit hieman orienttityyliin.

Silakkapihvit 2-4 hengelle

 

N. 1 kg silakkafileitä
200 g ranskankermaa
1 pnt korianteria
1 punainen chili
1 tl ruokosokeria tai hunajaa
1 lime
Ruisjauhoja
Suolaa 
Pippuria


Valmista täyte ensin. Silppua korianteri ja chili hienoksi. Sekoita sokerin tai hunajan kera ranskankermaan. Lisää vielä yhden limen raastettu kuori ja puolen limen mehu. Kuivaa silakkafileiden nahkapuoli, taputtele ruisjauhoihin ja asettele puolet sisäpuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Levitä täyettä hieman joka fileelle ja taputtele "kansikala" jauhoihin ja aseta päälle. Paista 200 asteisessa uunissa ylätasolla noin vartin verran. Täytekastiketta jäi yli. Eikö jäänytkin? Annostele sitä pihvien päälle ja koristele korianterin lehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti