sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Currywurst


Taannoinen panimoravintola Plevnassa käynti jätti kaipuun makkaroihin. Päätin vihkiytyä hieman saksan suosituimpaan pikaruokaan currywurstiin. Makkaroita mausteisessa tomaattikastikkeessa. Mikä voisi mennä pieleen?

Suuntasin makkaran ostoon Lidliin. Paras valikoima saksalaistyyppisiä makkaroita ja saatavuuskin melkein joka paikkakunnalta. Päädyin paketilliseen krakovanmakkaroita. Ihan yhtä hyvin menisi bratwurst tai vaikkapa berliininmakkara.

Ostoslistaan kannattaan makkaroiden lisäksi lisätä myös osa seuraavista:

1 sipuli
Voita paistamiseen
2-3 dl paseerattua tomaattia
1dl vettä
2 tl jauhoja
Tuoretta persiljaa
1 tl savustettua paprikajauhetta
½ tl cayennepippuria
1 rkl curryjauhetta

Sekoita jauhot ja mausteet kulhossa. Siivuta makkarat ja leivitä ne mausteseoksessa. Kuumenna reilu nokare voita pannulla ja nostele makkarapalat ruskistumaan. Lisää jäljelle jääneeseen mausteseokseen desi vettä, tästä saadaan mausteinen suurus ruoalle. Silppua sipuli pieneksi ja siirrä pannulle kuullottumaan makkaroiden seuraksi. Kun sipulit ovat pehmenneet ja makkarat ottaneet hieman väriä lisää paseerattu tomaattikastike. Mukaan myös suuruste. Anna kiehua kokoon viitisen minuuttia. Lisää lopuksi persiljasilppua. Tarjoa mieleisesi lisukkeiden kanssa. Itse höyrytin parsakaalia ja uunista chiliöljyllä maustettuja veneperunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti